Kennel Peacemakerin historiaa

Eija-Maaria Jussila

Olen kasvattanut ja omistanut kääpiösnautsereita 80-luvun alusta alkaen. Suomen Kennelliitto on palkinnut kasvatustyöni Vuolasvirta-palkinnolla. Suomen Snautseri-Pinserikerho on myöntänyt minulle kultaisen ansiomerkin osallistumisesta kerhon harrastustoimintaan. Neuvon mielelläni uusia kääpiösnautserin omistajia pennun hoidossa ja koiraharrastuksessa. Erittäin kivoja muistoja minulla on muun muassa aloittelevista koiraharrastajista, joista vuosien yhteistyön aikana on kehittynyt koiraharrastuksen todellisia asiantuntijoita.

Koiraharrastuksen myötä minulle on syntynyt laaja ystäväverkosto ympäri maailmaa. Se tekee tästä harrastuksesta mielenkiintoisen ja haastavan. Odotan, keihin kaikkiin uusiin harrastajiin tulenkaan tutustumaan tulevaisuudessa yhteisen harrastuksemme merkeissä!

Harrastukseni lähti liikkeelle musta-hopeasta USA:n tuonnista Greer’s Dazzlin Frostista alias Roopesta. Siitä se alkoi. Musta-hopeista tuontikoirista menestynein on ollut Sailer’s R.S. Tiger Woods. Se on jättänyt erinomaisia jälkeläisiä eri puolille maailmaa. Peacemaker’s Noble de Sailer’s (Tigerin poika) tekee menestyksestä uraa Sailer’s -kennelissä Brasiliassa. Noble itse on mm. Pan American Champion. Sen jälkeläisiä on mm. USA:ssa ja Kanadassa.

Mustien kasvattamisen aloitin vuonna 1984 USA:sta tuomallani Landmark’s Black Raiderilla ja Walter’s Ebony Chopsticksilla.

Pippuri & Suola kasvatuksen olen myös aloittanut USA.sta tuomillani Walters Sea Breezellä ja Knee’s Starwind of Walters’illa. Tästä yhdistelmästä syntyi voittoisa pentue: kuudesta pennusta viisi tuli muotovalioksi. Pippuri & suola -koirien kasvatuksessa pidin useamman vuoden tauon. Vuonna 2005 aloitin sen uudelleen tuomalla BR CH Sailer’s JZ Galian Brasiliasta. Unkarista toin vuonna 2007 Dai Medici Ustashan, Volgan ja Rumban.

Pienimuotoisesti kasvatan myös valkoisia. Kasvattini kaikissa väreissä edelleen jatkavat menestystään näyttelyissä, kilpailuissa ja omistajiensa sohvalla.

Kotonamme Harjavallassa, Kokemäenjoen rannassa asuvat kanssamme Sombra, Ransu ja Milo.

Historian tärkeitä koiria

   
   
   
   
   
   
   
  Peacemaker`s Black Guthrie peacemakers_black_fiona2013
Peacemaker`s Black Genesis "Kerttu" pompadour_blues_lananasim panomaks_x-trail peacemakers_aramis_pepper2 enzo_vom_landeskroner_weicher